woensdag 14 september 2011

Winterweer en kop en schotel

Winterweer 2011-2012

Ja zeg,  begint de herfst al mega vroeg komt Klaske weer aan met de winter.
Bereid je maar voor de winter begint vroeg dit jaar.
Je kunt het aanvoelen, vanaf de winterzonnewende afgelopen winter ( 2010 ) is er in het klimaat al veel veranderd.
Alle seizoenen zijn vroeg op de natuurlijk tijdsindeling al 6 weken vroeger.
Dus de natuurlijke herfst begint op 1 augustus met het feest van Lammas en op 23 september vieren we het midden van de dalende zon.

De zon is halverwege de reis terug naar het zuiden en de dagen en nachten zijn even lang…..
Tenminste dat is eeuwen zo geweest.
Het viel afgelopen zomer al op dat de nachten heel kort werden, als ik in de nacht terug naar huis reed na een cursus of een privé gelegenheid dan was de lucht in het noorden verlicht, blauw wit verlicht en magisch lang bleef de nachtelijke lucht schijnen tot het tegen 0.00 uur pas echt donkerder werd.
Opgevallen?
Ach weet je ik ga s’avonds voor het slapen gaan altijd nog even buiten kijken als het weer het toelaat, even mijn vrienden in de grote sterrennevels groeten en beseffen hoe klein we zijn.
En op ons kleine planeetje waar we allemaal onze zorgen hebben en de wereld soms zo groot en kwaad lijkt.
Ja, lijkt want als je in de grote sterrenhemel staat of liever gezegd even vliegt en je ziet het kleine blauwe stipje met zijn wolken dwarrels hoe groot zijn dan jouw problemen?

Levensecht maar weet je in die grote sterrenhemel is er altijd een klein bolletje energie speciaal voor jou, een bolletje wat gevuld is met troost, begrip, met medeleven en met gevoel.
Maar ook met een taak om jouw leven makkelijker te maken, je kunt bedenken dat het bolletje de magie bevat om jouw leven zo plezierig mogelijk te maken, dus als jij het bolletje verteld dat jouw zorgen je wel heel veel ellende geven vraag dan of hij de zorgen wil meenemen en voor een oplossing zorgt.
We gaan niet als een struisvogel ons hoofd in het zand steken maar wel bewust kijken naar de problemen op ons bord.
Wees je bewust van de problemen die je tegenkomt en dan kun je de oplossing vinden.

Maar niet eerder dan je erkent waar je vraagstukken en hindernissen in de weg staan kun je de weg voor je ruim maken om de weg probleemloos te vervolgen.

Ga maar eens naar boven, doe je ogen maar even dicht en bedenk dat je kunt vliegen, misschien heb je nog een oude bezemsteel waarop je even weg kunt of heb je een merkaba voertuig of ga je gewoon als Mary Poppins, vliegen reizen naar de ruimte daar waar de sterren de hemel raken en waar je heel goed even op een sterretje kunt zitten en naar beneden kunt kijken.
En dan zie je dat je helemaal geen zorgen hebt, want ze zijn zo klein geworden dat je ze niet ziet….voel je dat? De vrijheid, de lucht de liefde de mogelijkheden die het creëert?

Hou dat vast, dit gevoel van geluk, nu ben je terug in je plekje onder de zon, in je huis en kun je helder nadenken en zie je de mogelijkheden die leiden tot een oplossing en een goed en gelukkig leven.

Tja en we hadden het over de winter,
Even heel praktisch, we krijgen vroeg winter want heel helder nagedacht alle seizoenen zijn vroeg begonnen.
Het voelt voor mij ook aan alsof we al in oktober zijn, ik krijg zin in de warme winterdagen, je merkt wel ik ben een herfst winter type en ben helemaal in mijn element als het dit seizoen weer van start gaat.
Welk souvenir ik gekocht heb? Een appelstoofje helemaal in kerststijl met een rendier bovenop!
Staat op mijn tafel helemaal klaar, ja ik ga hem nog even opruimen maar niet te ver weg,
De kaarsjes weer aan, veel appeltaarten bakken van de verse oogst en de kachel en trui aan.
Heerlijk, n wat we eten? Stampot natuurlijk maar eerst de vorst over de spruiten en de boerenkool dus eten we morgen zuurkool.

We hebben wel zon nodig en die hebben we zeker te weinig gehad afgelopen weken, mensen die gevoelig zijn voor winterdepressies raad ik aan om echt zon te tanken, wat je kunt in de zon gaan zitten, genoeg vitamines en mineralen nemen en eventueel nu al beginnen met sintjanskruid thee, niet de capsules die bewaar je voor de meest lastige periode.
De thee of een heerlijk voetenbad met een eetlepel st.jansolie en een eetlepel olijf olie zal wonderen doen.
Kijk ook maar bij de nieuwe olieremedie die lumeria maakt www.lumeriawinkel.nl.

We beginnen vandaag aan de zesde dag van de laatste trede van de maya kalender, en je voelt de spanning stijgen, er kan van alles gebeuren en we verwachten ook van alles maar stel je voor dat er niks voorbij gaat behalve de tijd die zo snel gaat……….
Al overna gedacht?
Ja, over de hele wereld heerst chaos en Nederland blijft aardig gespaard, op economisch gebied staat er nog wel het een en ander te wachten, ieder helderziend oog kijkt naar de aex index en ziet de winsten als sneeuw voor de zon verdwijnen, de 100 punten komen eraan, als het niet voor de gevestigde orde was geweest dan hadden we daar 2 weken gelden al gestaan.
Je kunt denken dat interesseert me niet maar het heeft direct invloed op on koop en bestedings gedrag.
Let op, er gaat nog veel meer gebeuren, ze kunnen nu vanuit de EEG / ECB / IMF de boel nog rijdend houden maar iedere chauffeur weet dat er niet alleen lucht in de banden moet, benzine in de tank maar ook Olie in de motor.
En de olie raakt langzaam maar zeker op, zie de schulden maar als het absorptie middel voor de olie.
Nu hadden we een probleem met de diginotar certificaten en dan merk je hoe kwestbaar we zijn want als de pin betalingen, de internet bankzaken en de beveiligde internet sites niet meer betrouwbaar zijn waar zijn we dan ook al weer? In 1985 toen we nog naar de bank moestne om geld te halen in plaats van uit de muur, toen we nog eurocheques hadden en we met een overschrijfkaart geld overmaakten om de rekeningen te betalen.
Dan zouden we de banken en de bankbedienden weer nodig zijn en een echte kassa waarbij de kassa juffrouw telt op de oude manier om geld terug te geven en weet wat ze erbij moet vragen om minder muntjes uit te geven. Poeh dan gaat alles in slow motion… ik heb 1985 nog geleerd om een kop en schotel op juiste manier in te pakken, en vind het nog steeds leuk om iets goed en leuk in te pakken.
Is een handigheidje hoor zo’n kop en schotel, probeer maar eens strak om de schotel moet het cadeaupapier zitten.

Een leuk werkje met de stormachtige dagen in het verschiet.
Probeer ervan te genieten, als je thuis komt en je lekker warm bij de kachel en een heet kopje thee kunt zitten, genieten van je eigen plekje.

Volgende week weer een stukje of als er belangrijk nieuws is schrijf ik weer.

Groetjes Klaske

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten