woensdag 29 augustus 2012

Volle blauwe maan




Hebben jullie het gemerkt, de politiek komt op stoom, ze zijn heerlijk aan het discussiëren en wij kunnen van de debatten meegenieten.
Het gaat er soms heftig aan toe en Dhr vd Staay kan erover meepraten hoe een uitspraak tot een ware explosie van emotie kan leiden, en met wassende bijna volle maan is het heftig dan wanneer dit met nieuwe maan zou zijn gebeurt.
Ook dan veel vragen en emoties maar van alle partijen zou er dan nog dieper kunnen worden ingespeeld op het onderwerp.
Let ook  op hoe je met je gezinsleden en met name pubers omgaat deze periode, het geduld is erg op dus hebt geduld!

Kan volle maan echt zo heftig zijn?
JA
We merken de laatste dagen dat onze energie snel afneemt, concentratie is weinig en we zijn sneller prikkelbaar. Verder hou je sneller vocht vast en wat je vast houd wil minder snel weer weg.

Kun je hier iets aan doen? Nou weinig behalve met de stroom meegaan en rust nemen. Volle maan is niet de tijd om druk bezig te zijn maar om te genieten.
In de politieke discussies zou ik het advies geven om 10 keer te bedenken voordat je antwoordt geeft en hoe en welk antwoord je geeft.

Volgende week na de periode van de volle maan kunnen we beter inhoudelijk gaan bekijken welke partij er bij je past en of je wel wilt stemmen?

Keuzes
Het is een keuze en keuzes met volle maan zijn impulsiever, emotioneler en gaan met een enorme kracht gepaard.
Het is een keuze als je de energie van moeder aarde van de mooie maan en het ritme van de sterren wilt hanteren of je nuttig gebruik gaat maken van haar energie.
Of wil je tegen de stroom inwerken en toch de rivier oversteken  terwijl een kilometer verderop een doorwaadbare plaats is?
Bedenk dat eens voordat je iets zegt, vertelt of wanneer je hopeloos moe er niks uit je handen komt en je alle plannen die je hebt maar niet tot uitvoering kunt brengen.
Het ritme en lichamelijke kenmerken
Sneller hoofdpijn
Moe en zoals we dat in Fryslan noemen sloeg, je ogen zijn erg zwaar maar je wilt wel van alles doen.
Last van vocht vasthouden
En sneller last van blessures.
Eten bederft nog sneller.

Het ritme vertelt ons dat we de energie van de periode van de volle maan mogen benutten om onze batterij op te laden met de kracht van de natuur, de vitamines en mineralen worden beter opgenomen, dus bedenk wat in jouw lichaam aangevuld moet worden en pas je eet patroon erop aan.
Veel groene groenten en zuivelproducten kunnen je helpen.
Voorbeeld: Brandnetel thee is een zuiverende thee en zitten zeer veel goede mineralen vitaminen en sporen elementen in, deze worden in de periode voor volle maan en tot volle maan beter in je lichaam opgenomen, ook heeft het zijn zuiverende werking maar minder dan wanneer je de thee met afnemende maan drinkt.

Nu is er in Augustus een speciale maan, we hebben begin augustus al een volle maan gehad en als er in dezelfde kalendermaand nog een volle maan komt dan noemen we dat een blauwe maan.

We gaan over van de zomer naar de herfst en kunnen met deze volle maan de nog aanwezig energie van de zomer tot ons nemen.
Als ze straks mooi aan de hemel prijkt sta dan even in haar volle licht en dans je vol met energie, dit dansen mag je ook aan de binnenkant van je ogen doen….

De herfst met al haar geuren kleuren en haar magie kan na de volle maan haar intrede doen in ons leven en ons geven wat we nodig zijn voor de winter die komt.
Als ik nu naar de zonsondergang kijk dan zie ik veel “gesluierde bewolking”
Wat valt jou op aan de lucht? En hou het maar eens in de gaten of je echt de volle maan op de juiste tijd kunt waarnemen of dat er veel “vliegtuigsporen” het zicht blokkeren.

Reinigen en opladen
Mocht het zo zijn dat we de volle maan niet kunnen zien dan is de energie wel te voelen, leg je stenen en amuletten en andere voorwerpen die je wilt opladen buiten onder een afdakje of achter een raam, bij helder weer heerlijk in het maanlicht buiten op een tafel of in het vochtige gras.

Nu weet je wat meer over de energie van nu en de volle maan,
Geniet ervan!
 Meer lezen en volle maan producten kopen/ kijk dan op:




1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar allemaal. Ben inderdaad erg prikkelbaar en moe. En mijn allergie die weer eens opspeelt.
    En om de maan zie ik andere soort wolken. Ik weet niet precies hoe ik dat moet zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen